Resumé

Samsung Galaxy Y Duos ( S6102)


Samsung Galaxy Y Duos ( S6102) Aktuální informace
na Info-Lince

Mobilní telefon GALAXY Y DUOS je plnohodnotný duální komunikátor pracující se dvěma aktivními SIM kartami. Na jedné vložené SIM můžete například stahovat data pomocí rychlého 3G připojení, zatímco telefonujete nebo píšete SMS na té druhé. Snadno si tak vyberete nejlepší cenové tarify pro dvě naprosto odlišené činnosti a ušetříte významně svoji peněženku. Nebo si vyberte jednoduše jednoho z operátorů, dle síly signálu v místě, kde se nacházíte. Přičtěte k tomu integraci WiFi adaptéru, povedeného fotoaparátu s rozlišením tří milionů obrazových bodů, 832 MHz procesor, aGPS navigaci nebo 3,5 mm sluchátkový konektor a okamžitě dostanete ideálního kandidáta komplexního telefonu pro méně movité zákazníky.

Stylový ergonomický design
Přístroji dominuje komfortní, plně dotykový displej s úhlopříčkou 3,14“, který na první pohled zaujme jasným a dokonale ostrým obrazem. Díky jeho prvotřídní kvalitě si vychutnáte veškerá videa, mobilní aplikace i prohlížení webových stránek bez jakýchkoli kompromisů. Jistě oceníte i čistý, subtilní design se zaoblenými kraji, který telefonu přidává na eleganci.
Tenké tělo s tloušťkou pouhých 11,95 mm umožňuje příjemně ergonomické uchopení, díky němuž telefon budete chtít držet po celý den.

Bohatý zážitek z inteligentního telefonu na platformě OS Android
Moderní operační systém Android Gingerbread uživatelé preferují zejména kvůli jeho maximálně přehlednému i dokonale intuitivnímu rozhraní. Předinstalované služby společnosti Google vám práci zpříjemní okamžitě po zapnutí telefonu. Snadno si projdete širokou paletu aplikací v obchodě Android Market, shlédnete svá oblíbená videa z portálu YouTube, nebo prohlédnete nově příchozí emaily. Samozřejmostí je také podpora sociálních sítí Facebook a Twitter. Stejně jako integrace služby Samsung Apps pro tisíce dalších aplikací a digitálního obsahu, který můžete stahovat dle libosti.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Samsung Galaxy Y Duos ( S6102)


Parametry a specifikace:



Základní:

GSM, GPRS, EDGE: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

3G (HSDPA 7.2): 900 / 2100 MHz

Operační systém: Android 2.3 (Gingerbread)

Procesor: 832 MHz

Hybridní DualSim komunikátor



Displej:

Typ: TFT LCD, dotykový

Úhlopříčka: 3,14"

Rozlišení: 320 x 240 bodů

Počet barev: 262 tisíc



Paměť:

Uživatelská paměť: 160 MB

Paměť na SMS : až do velikosti volné paměti

Položky v telefonním seznamu: až do velikosti volné paměti

Externí paměť: 32 GB (microSD/MicroSDHC)



Fotoaparát:

Rozlišení: 3 Mpix

Digitální zoom: 2x

Režim spouště: jeden záběr, úsměv, panoráma

Fotoefekty: černobílá, negativ, bez efektu, sépie

Vyvážení bílé: automatické, denní světlo, žárovka, zářivka, zataženo



Video:

Přehrávač: 3GPP / H.263 / H.264 / MPEG4

Záznam: CIF / QCIF / QVGA

Video zprávy, streaming



Hudba a zvuk:

Přehrávání hudby: MP3 / AAC / AAC+ / AMR / AMR-NB / eAAC+

Polyfonní vyzvánění, MP3 vyzvánění

DRM: DRM v1.0 plná verze (FL, CD, SD)

Hlasitý odposlech

Zvuková technologie 3D DNSe



Zábava funkce:

Vestavěné tapety: 4

FM rádio RDS

Internetový HTML prohlížeč

aGPS

Osobní informace: kalendář, hodiny, budík, kalkulačka, zápisník



Kancelářské aplikace:

Prohlížeč dokumentů

Režim offline: režim v letadle

Hlasová schránka a hlasová pošta: hlasová schránka, hlasová pošta



Zprávy:

SMS/EMS/MMS

Prediktivní vkládání textu T9: MMS 1.2

E-mail (POP3, IMAP4, SMTP, SSL, TLS)

Cell broadcast (lokální zprávy)

vCard/vCalendar

Instant Messaging: Gtalk



Konektivita:

Bluetooth BT 3.0 HS

USB 2.0 (USB Mass Storage)

WAP: WAP 2.0 / HTTP

WiFi

3,5 mm konektor pro sluchátka



Baterie:

Kapacita: 1300 mAh

Doba hovoru: až 1050 minut (2G), až 370 minut (3G)

Pohotovostní režim: až 630 hodin (2G), až 440 hodin (3G)



Provedení:

Barva: černá

Rozměry: 109,8 x 60 x 11,95 mm (V x Š x D)

Hmotnost: 109 g

Recenze odborníků

Samsung Galaxy Y Duos ( S6102)


Obrázek 1
Malý a lehký



Galaxy Y nijak nevybočuje z obvyklých rozměrů lowendových Androidů, necelých 100 gramů a 104 × 58 × 12 milimetrů jsou (až na šířku) zcela běžné parametry i hloupých telefonů. Je-li Samsung váš první smartphone, nemusíte se nijak obávat razantního nárůstu objemu či hmotnosti. Telefon v sobě nezapře příslušnost do rodiny Galaxy, zejména na čelní straně najdeme pro Samsung typické rozmístění jednotlivých prvků – reproduktor, pod ním logo výrobce a displej a vespod pak centrální hardwarové tlačítko Domů doplněné dvojicí senzorových tlačítek Menu a Zpět. Jejich rozmístění si budete muset zapamatovat, nejsou totiž podsvícená a ve tmě je tak budete používat spíše popaměti.

Na rozdíl od přední poloviny telefonu, která je provedena v černé barvě a představuje magnet na otisky prstů (stejně jako jakýkoliv jiný dotekový displej), zadní polovinu tvoří tmavě šedý plastový kryt baterie, jehož povrch může zdálky připomínat kartáčovaný hliník. Díky této povrchové úpravě na něm nezůstávají otisky prstů a vypadá zajímavěji, než kdyby výrobce použil jednobarevný výlisek. Kryt drží na svém místě dobře, častou výměnu SIM nebo MicroSD si ale raději odpusťte, protože kryt je poddajný a při časté manipulaci hrozí jeho prasknutí.

Regulátory hlasitosti najdeme na levém boku, hlavní vypínač má své místo na protější straně. Konektor pro sluchátka (standardní 3,5mm Jack) spolu s microUSB konektorem schovaným pod krytkou umístil výrobce na horní stranu, na spodní stojí za zmínku jen otvor mikrofonu a výřez usnadňující sejmutí krytu baterie.

Samsung se s obsahem balení vypořádal po svém. Vedle nezbytné dokumentace najdeme zcela běžný microUSB kabel, méně obvyklá je plnohodnotná nabíječka, tedy tělo včetně kabelu bez nutnosti připojovat datový kabel. V krabičce kupodivu nejsou sluchátka, místo nich se můžete těšit na dvougigovou microSD kartu včetně adaptéru na plný SD formát. Budete-li chtít použít Galaxy Y jako hudební přehrávač, budete mít sice hudbu kam uložit (i když místa nebude mnoho), poslouchat ovšem budete buď z hlasitého reproduktoru, nebo použijete vlastní sluchátka. Škoda, že se tato dolarová položka nedostala na soupisku obsahu balení, řada zákazníků bude její nepřítomností překvapena a zklamána.

Problematický displej



Asi největší slabinou telefonuje je jeho displej. Při srovnání s širší konkurencí najdeme několik modelů, kde to jejich výrobce to zvládl o něco lépe, vždy si za to ale účtuje něco navíc. Na třípalcové úhlopříčce se můžete „těšit“ na QVGA rozlišení 240 × 320 bodů. Displej je kapacitní s pohotovou odezvou, trpí však horšími pozorovacími úhly. Telefon stačí natočit jen o kousek a už můžete pozorovat posun v barevném podání. Barevný posun není sice nijak markantní, ale ruší. Tato vlastnost je nepříjemná pro oči zejména při delším používání. Telefon nedisponuje senzorem okolního světla, na automatickou regulaci jasu tedy zapomeňte, budete se muset smířit s manuálním nastavením.

Výše uvedené výtky se týkaly displeje jako celku, záměrně jsem nijak nehodnotil použité rozlišení. Na řadu běžných úkonů zcela postačí, i nějaký ten článek na Internetu se na něm dá přečíst. Na tak malém počtu bodů ale písmo nevypadá úplně ideálně, není ani zdaleka tak vyhlazené a hůře se čte. Na stejně velkém displeji zvládne konkurenční Xperia Mini dvojnásobné rozlišení, na kterém vypadá vše o kus lépe.

Malý displej má i svá pozitiva, tou největší je spotřeba. Pokud se u většiny telefonů s Androidem setkáte s upozorněním, že jej budete nabíjet denně (při velmi úsporném provozu obden), Galaxy Y zvládá bez problému dvou až třídenní zátěž, při úspornějším používání i více. Není to ani zdaleka výdrž některých hloupých telefonů, ve srovnání s androidími top modely bude ale telefon navštěvovat nabíječku maximálně s poloviční frekvencí.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz