Resumé

Samsung Galaxy S III (i9300)


Samsung Galaxy S III (i9300)
990 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Inteligentní telefon Samsung Galaxy S III snoubí výjimečnou výkonnost, snadnou použitelnost a spoustu skvělých nových funkcí. Jeho minimalistický design s extrémně štíhlým profilem vytváří dokonale hladké a nelineární linie. Tělo přístroje se výborně drží, jemné křivky a platinová organická konstrukce pak dotváří lehký přirozený dojem.

Smart stay/alert

Díky pokročilé kameře dokáže telefon při čtení rozpoznat, že se na něj uživatel právě dívá a nechává proto displej rozsvícený, abyste si mohli číst vaši elektronickou knihu nebo sledovat nejnovější videa. Když nemáte telefon nějaký čas u sebe a ve stejném časovém období vám přijde zpráva nebo zmeškáte hovor, tak vám po následném zvednutí do ruky krátce zavibruje, abyste hned věděli, že se něco důležitého událo.

4,8“ HD Super AMOLED

Necelých pět palců displeje s HD rozlišením vás uchvátí na první pohled, jeho mimořádně věrné barvy a extrémně rychlá odezva činí přehrávání videí ve vysokém rozlišení neskutečně ostré. Samozřejmostí je rovněž maximální energetická efektivita. Díky funkci Pop Up Play a výkonnému čtyřjádrovému procesoru můžete navíc sledovat video v HD rozlišení v samostatném okně a současně psát textovou zprávu nebo odesílat e-mail. Stačí změnit velikost videa a přetáhnout jej na požadované umístění.

Sdílení nebylo nikdy jednodušší

Samsung Galaxy S III rozpoznává tváře a pořízené fotografie a automaticky je připojuje ke skupinovým profilům a skupinám.
Díky tomu se nemusíte starat o správu fotografií a jejich sdílení je navíc otázkou jednoho doteku. Pomocí technologie AllShare můžete sdílet obsah na spoustě dalších zařízení. S využitím WiFi Direct, třeba přímo na vašem velkoplošném televizoru, a to bez potřeby bezdrátového směrovače a složitého nastavování. Co si tak zahrát nějaký váš oblíbený titul a moci ho sledovat na úhlopříčce násobně větší, než je ta vašeho telefonu?

S Voice

Samsung Galaxy S III je dokonale interaktivní, stačí mu říct a on se probudí. Když se vám nechce vstávat a rádi byste si ještě pár minut přispali, stačí mu mluvený příkaz! Stejně tak můžete hlasem přijímat a odmítat hovory, zvyšovat a snižovat hlasitost, nebo dokonce říci fotoaparátu, kdy má pořídit snímek.

Direct Call

Když zrovna píšete někomu zprávu a rozhodnete se, že byste mu místo toho raději zavolali, stačí přiložit telefon k uchu a funkce Direct Call automaticky vytočí jeho číslo. Již nemusíte nic a nikoho hledat, vše je dokonale intuitivní!

Best Photo

Samsung Galaxy S III inteligentně rozpozná, jak by měl vypadat nejlepší snímek. Díky tomu nikdy nezmeškáte žádný úsměv a nevyfotíte mrkající osoby. Telefon totiž automaticky vytváří osm sekvenčních snímků, ze kterých si následně vyberete ten, jenž se vám nejvíce vyvedl.

Barvy: keramicky bílá, metalicky modrá, černá.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Samsung Galaxy S III (i9300)


Parametry a specifikace:



Základní:

Procesor: Exynos 4 Quad 1,4 GHz (4x Cortex A9)

OS: Android 4.0.4



Podporované sítě:

2G: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900

3G: HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100

4G: LTE



Paměť:

Operační: 1 GB RAM

Úložná: 16 GB

Slot pro karty: microSD/SDHC



Displej:

Typ: Super AMOLED

Úhlopříčka: 4,8“

Rozlišení: 1280 x 720 bodů (HD)



Fotoaparát:

Zadní: 8MP Autofocus, blesk, senzor Zero Lag Shutter BSI Image

Přední: 1,9 MP HD, blesk, senzor Zero Lag Shutter

Záznam videa: Full HD 1080p



Navigace:

GPS a GLONASS



Bezdrátové spojení:

WiFi 802.11n

NFC

Bluetooth 4



Ostatní:

Baterie: 2100 mAh

Slot pro kartu: microSIM



Rozměry: 136,6 x 70,6 x 8,6 mm

Hmotnost: 133 g

Recenze odborníků

Samsung Galaxy S III (i9300)


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Obrázek 5
Spousta výkonu a nádherný velký displej bude kromě her leckdo chtít použít i k přehrávání videa. Vestavěnému videopřehrávači činily problém některé formáty videa, nejednalo se však o paušální problém vždy celého formátu. Nejčastěji se vyskytující soubory WMV, AVI (Xvid i DivX) i MKV přehrál bez problému a to i ve vyšších rozlišeních včetně Full HD. U videí s vysokým rozlišením se mu nemusí líbit vyšší datové toky.



Pokud se ale budete pohybovat v rozlišeních odpovídajících displeji (1280 × 720), neměli byste narazit na problém. Přehrávač si poradí i s titulky, jenom je potřeba převést jejich kódování češtiny z častějšího Windows CP1250 do ISO 8859-2, jinak nezobrazí některé znaky s háčky. Zajímavou možností je přehrávání videa v malém okně, když prakticky ji asi málokdo využije.



Pro hudebně založené uživatele je připraven Hudební přehrávač. Nabídne standardní funkce, kdy z dostupné hudby vytvoří knihovnu řaditelnou podle alb, interpreta apod., rozumí si ale i s adresářovou strukturou, což nevídáme zrovna často. FM rádio nabídne přehledné rozhraní, poradí si s RDS, čtveřici stanic lze nastavit jako rychlou volbu.

Po spuštění fotoaparátu a prvotním zorientování v jeho prostředí se opět nelze ubránit myšlence, že při jeho návrhu používali inženýři hlavu a jak je možné, že to takhle (nebo podobným způsobem) nedělají všichni. Na pravé straně je celkem běžné seskupení ovladačů v podobě softwarové spouště, přepínače fotoaparátu/kamery a náhledu posledního snímku vedoucí do galerie.



Opačná strana je ovšem mnohem zajímavější, kromě fixní volby nastavení (úplně vespod) si totiž můžete sami vybrat, kterými čtyřmi volbami tuto levou lištu doplníte. Nejste tak odkázáni na myšlenkové pochody výrobce, který by vám určoval nejčastěji používané funkce, přestože je třeba nikdy nepoužijete. Vlastní zástupce si můžete nastavit zvlášť pro fotoaparát i pro kameru.



Pochvalu zaslouží rychlost pořizování fotek, telefonu nečiní potíže sázet jeden snímek za druhým. Rychlost závisí na rychlosti vašeho prstu, u každého snímku je totiž nutné znovu klepnout na spoušť. Nestačí ji tedy držet jako u konkurenčních HTC, kdy se kadence snímání blíží samopalu, i přesto zvládnete v relativně krátkém časovém intervalu nasázet hromadu fotek. Telefon umí pořídit i „samopalovou“ sekvenci – 20 snímků uloží rovnou, nebo vyfotí 8 a vy vyberete ten nejlepší.

Možnosti nastavení jsou hodně bohaté, o to víc překvapila nemožnost vypnout zvuk uzávěrky. Nepomohl ani obvyklý trik s vypnutím zvuků. Uživatelé dychtící po maximální možné kvalitě budou asi nějakou dobu experimentovat s optimálním nastavením telefonu, necháte-li to na automatice, výsledek určitě nebude katastrofa.



Osmimegapixelové fotky jsou věrné barevně, místy mají barvy tendenci být až moc živé, pořád se ale jedná o pěkné syté snímky, žádnou vybledlou šeď. Obrázky jsou ostré, s prokreslenými detaily, místy postřehnete mírné přepaly či jemný šum, celkově se ale za obrazovou produkci pořízenou Samsungem nemusíte stydět. Zvlášť, pokud si osobně vyzkoušíte, jak se to které nastavení promítne do výsledného obrazu, můžete postarší kompakt s klidným srdcem nechat doma.

Jestliže předchůdci Samsungu Galaxy S III, modely Galaxy S a S II kralovaly androidím telefonům a často vítězili v různých žebříčcích a anketách o nej Android, nabízí se otázka, jak je to s jejich nástupcem. Je zase nejlepší? Ano, je. Nemusí být nejvýkonnější, nejlehčí, nemusí konkurenci zadupat do země v každém myslitelném parametru, na jeho povrchové úpravě se nemusí podílet NASA. Jde o to, jak působí jako celek. Samsungu se podařilo vyrobit telefon, který je vyváženou kombinací dílčích funkcionalit a jako celek funguje velmi dobře.



Při srovnání s nejbližšími konkurenty nabízí velmi pádné argumenty v podobě výměnné baterie a podpory paměťových karet. Přesto má i slušnou porci vnitřního úložiště (která u jiných telefonů představuje konečnou) a válcuje HTC dvojnásobkem bonusového místa na Dropboxu. Operační systém včetně grafické nadstavby se podařilo velmi dobře skloubit s hardwarem (tlačítka pod displejem). Obrovskou porci výkonu, přesto však rozumnou výdrž, krásný displej a solidní foťák bereme už skoro jako samozřejmost. Vše završují softwarové drobnosti, na které si velmi rychle zvyknete, denně vám budou ulehčovat život a jen neradi se s nimi budete loučit.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz