Resumé

Nokia Lumia 900 16GB


Nokia Lumia 900 16GB Aktuální informace
na Info-Lince

Lumia 900 přichází jako plnohodnotný nástupce velmi populárního mobilního telefonu Nokia Lumia 800. Přináší hned několik zásadních změn - rozšířený displej, podporu datovým sítím čtvrté generace LTE a v neposlední řadě také rozšířenou kapacitu baterie, zajišťující opravdu dlouhou životnost. Nokia Lumia 900 je krásný a elegantní mobilní telefon, který se může pochlubit především skvělou výbavou a designem, který vychází ze špičkové Nokia N9. Jde o teprve o jeden z prvních telefonů značky NOKIA, který pracuje na operačním systému Windows Phone 7.5 Mango, což znamená mnoho možností a zajímavých funkcí, které tento operační systém nabízí.

Lumia 900 disponuje velmi rychlým procesorem taktovaným na frekvenci 1,4 GHz a kvalitním kapacitním AMOLED displejem o úhlopříčce 4,3" při rozlišení 800 x 480 pixelů. Rychlost při práci s mnoha aplikacemi mu dodává 512 MB RAM paměti. Co se interní paměti týče, následující hodnota Vám jistě vykouzlí úsměv na tváři - Lumia se pochlubí celými 16 GB interní paměti. Tuto hodnotu lze navíc rozšířit pomocí online uložiště o dalších 25 GB. Nokia Lumia 900 využívá nové technologie microSIM. V dnešní době moderních komunikací přichází Lumia 900 s podporou WiFi, Bluetooth, EDGE, vysokorychlostních 3G sítía hyper moderních LTE sítí. Jistě tedy vždy najdete tu pravou možnost jak se spojit s okolním světem. Lumia disponuje také microUSB slotem, který slouží také pro nabíjení baterie přístroje. Samotná baterie má kapacitu 1450 mAh a udrží Váš přístroj v provozu opravdu dlouho - například užívat si poslechu příjemné hudby si můžete až 55 hodin v kuse.

Telefon podporuje také rychlý přístup k mailu a internetu pomocí podpory jednotlivých poskytovatelů mailových služeb, jako je Gmail či Yahoo Mail. Nechybí ani Windows Live a podpora IM messangerů. Po internetu můžete brouzdat díky integrovanému a značně vylepšenému Internet Explorer 9 Mobile. GPS modul je v dnešní době již standardem - Nokia Lumia 900 není vyjímkou a navíc poskytuje hned dvě sady map - Nokia Maps a Bing Maps. Samozřejmostí jsou také základní kancelářské funkce jako zápisník, kalendář, detailní informace o kontaktu nebo například kalkulačka a intuitivní převodník měn.
Osm megapixelů a rozlišení 3984 x 2992 pixelů - to je základní charakteristika fotoaparátu, s kterým Nokia Lumia 900 přichází. Fotoaparát využívá také trojnásobného digitálního zoomu a disponuje také bleskem a přesným dotykovým ostřením. Přehrávat svou oblíbenou hudbu můžete díky přehlednému přehrávači s aktivní redukcí šumu. Telefon podporuje celou škálu hudebních formátů - jistě si vyberete. V případě že Vás hudba v telefonu unaví, můžete se zaposlouchat do rytmu svého oblíbeného rádia. Nokia Lumia 900 umí také natáčet velmi kvalitní videa o rozlišení 1280 x 720 při velmi pěkné hodnotě 30 fps. Nahrává do formátu MPEG-4 a podporuje širokou škálu přehrávaného videa prostřednictvím integrovaného video přehrávače. V balení naleznete kromě telefonu také headset, nabíječku, měkký obal ve stejné barvě jakou má telefon, datový kabel a také uživatelskou příručku.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Nokia Lumia 900 16GB


Parametry a specifikace:



Operační systém:

Windows Phone 7.5 MANGO



Displej:

Typ: dotykový, kapacitní

Technologie: AMOLED

Velikost: 4,3"

Rozlišení: 800 x 480 pixelů

Počet barev: 16 777 216

Sklo: Corning Gorilla



Paměť:

Interní: 16 GB

Operační: 512 MB



Sítě:

GSM 850/900/1800/1900 MHz

LTE 700/1700/2100 MHz



Procesor:

Qualcomm MSM8255 1400 MHz



Data a konektivita:

Wifi 802.11 b/g/n

EDGE/GPRS/HSUPA/HSDPA/LTE

MicroUSB

Bluetooth 2.1 + EDR

USB 2.0

3,5 mm audio jack



Synchronizace dat:

ActiveSync

Microsoft Zune



Email, zprávy a internet:

Email: Gmail, Yahoo Mail, Mail for Exchange, Windows Live

Email protokoly: POP3, SMTP, IMAP4

Zprávy: IM, MMS, SMS

Podporované formáty dokumentů: PDF, WORD, EXCEL, OneNote, PowerPoint

Funkce prohlížeče: SVG, CSS 3, HTML5, XHTML, DOM 1-3, IE9 Mobile



Navigace:

GPS

A-GPS

CeIIID

SA-GPS

Wifi určení polohy



Extra funkce a aplikace:

MicroSIM

Nokia Maps

Bing Maps

Letecký mode

Nokia Drive

Nokia Music

2 mikrofony

3D akcelerátor

Proximity senzor

Magnetický senzor

Nokia Contacts transfer

Zápisník

Kalendář

Detailní informace o kontaktu



Fotografie:

Senzor: 8 megapixelů

Rozlišení: 3984 x 2992 pix.

F: 2,2

Digitální zoom: 3x

Minimální ostřící vzdálenost: 10 cm.

Fokální délka: 28 mm.

Formáty obrazu: XMP, JPEG/Exif

Grafické formáty: BMP, PNG, WMF, EXIF, JPEG, TIFF, WBMP, FIG87a, GIF89a

Vlastnosti fotoaparátu: blesk, geotagging, dotykové ostření, dualLED osvětlení, redukce červených očí, integrovaný editor fotografií



Zvuk a hudba:

FM rádio

Přehrávač

Handsfree speaker

Aktivní redukce šumu

Technologie: Audio Recording AAC stereo, 48 kHz

Podporované kodeky: AAC, M4B, MP3, WMA, AAC+, EVRC, MP42, eAAC+



Video:

Rozlišení: 1280 x 720 pix.

Frame rate: 30 fps

Zomm: 3x

Video přehrávač

Video nahrávání

Video streaming

Video stabilizace

Formát pro nahrávání: MPEG-4

Podporované formáty videa: ASF, AVI, VC-1, WMV 9, MPEG-4, H.264/AVC, 3GPP



Management napájení:

Baterie: BV-6EW 3.7V 1 830mAh

Nabíjení: USB

Maximumální doba 2G hovoru: 7 h.

Maximální GSM stand-by doba: 300 h.

Maximální doba 3G hovoru: 9,5 h.

Maximální doba přehrávání hudby: 60 h.

Maximální doba přehrávání videa: 8 h.



Dedikované hardwarové klávesy:

Klávesa "Napájení"

Klávesa "Kamera"

Klávesy "Ovládání hlasitosti



Rozměry:

127,8 x 68,5 x 11,5 mm.



Hmotnost:

160 g.



Obsah balení:

Telefon Nokia Lumia 900

Nokia headset WH-902

Rychlá nabíječka USB AC-16

Měkké pouzdro v barvě telefonu

Nabíjecí a datový kabel CA-185CD

Uživatelská příručka

Recenze odborníků

Nokia Lumia 900 16GB


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Obrázek 5
Obrázek 6
Dohady se potvrdily. Nokia Lumia 900 má LTE a 4,3palcový displej



Nokia Lumia 900 přináší 4,3palcový Clear Black AMOLED displej a podporu sítě LTE amerického operátora AT&T. V podstatě je to zvětšená Lumia 800. Potvrdily se tak údaje, které nedávno unikly na veřejnost.

Finská Nokia vezme americký trh útokem. Alespoň to je hlavní zpráva, která vyplynula z tiskové konference společnosti na veletrhu CES v Las Vegas. Novinka Lumia 900 s operačním systémem Windows Phone nepřináší mnoho zásadních novinek: oproti současným modelům má větší displej a podporuje sítě LTE.



Novinku, která znamená především nový vstup Nokie na americký trh špičkových smartphonů, přišel při představení podpořit nejen šéf Nokie Stephen Elop, ale také Steve Ballmer z Microsoftu. Jeho přítomností chtěla Nokia zdůraznit důležitost nového modelu. Téměř nikdo ze zhruba 350 šťastlivců, kteří se na tiskovou konferenci dostali, takovou návštěvu nečekal. Ve chvíli, kdy se Steve Ballmer objevil na pódiu, to v sále zahučelo.



Návštěva šéfa Microsoftu ale byla prakticky jediným překvapením večera. Nokia Lumia 900 nepřináší žádnou novinku, tedy krom většího displeje a podpory LTE. Od Lumie 800 se liší minimálně i design. V případě vzhledu je největší novinkou krycí sklo displeje, které není vypouklé, jako u osmistovky, ale je v rovině s okrajem polykarbonátového těla telefonu. I dostupné barevné verze budou stejné, jako v případě modelu 800, který se podle všeho prozatím nechystá na americký trh a devítistovka bude tedy hrát hlavní roli.



Vrcholní představitelé Nokie i Microsoftu naopak pomlčeli o budoucnosti modelu 900 na ostatních trzích. Odmítli ji blíže komentovat i během fáze otázek a odpovědí tiskové konference. Ta odstartovala sadou asi tří připravených otázek, které pořadatelský tým rozdal několika vybraným novinářům.



Opakovaně jsme se tak dozvěděli jenom to, že aktuální oznámení se týká jen severoamerického trhu a že Nokia bude své přístroje postupně přinášet v různých konfiguracích a provedeních i na další světové trhy. Stephen Elop také zdůraznil, že Nokia momentálně při rozšiřování svých Windows Phone produktů postupuje metodou jakéhosi postupného zabírání území: Lumia 800 jej zabrala v Evropě, devítistovka má to samé udělat v USA.



Není toho opravdu mnoho, čím by se Nokia mohla při uvedení Lumie 900 pochlubit. Kevin Shields, viceprezident produktového managementu chytrých telefonů Nokia, tak strávil valnou část prezentace oslavováním fotoaparátu Lumie 900. Ten je prakticky shodný s osmistovkou, včetně maximální clony F 2,2 a ohnisková vzdálenosti 28 mm (ekvivalent kinofilmu). Zajímavou technickou novinkou je takzvaný Dual wide mode.



Ten umožňuje fotografování širokoúhlých snímků: telefon při zvolení širokoúhlého módu ořízne vrchní a spodní část obrazu, ale zázračně je najednou schopen zachytit více obrazu po stranách. Jak to Lumia 900 v praxi dělá, budeme muset vyzkoumat až později. Po tiskové konferenci totiž nebylo možné si telefon prohlédnout a nafotit, natož vyzkoušet.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz