Resumé

Sony Xperia Miro (ST23i)


Sony Xperia Miro (ST23i)
500 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Elegantní dotykový telefon Sony Xperia miro je určen především pro mladou generaci, která chce být stále v kontaktu s okolím a odevšad aktivně komunikovat s přáteli a rodinou. Její 3,5“ dotykový displej vám umožní přehledně sledovat internet, sociální sítě, emaily i videa. Aby vše běhalo svižně, tak jak má, o to se stará moderní procesor Qualcomm s frekvencí 800 MHz. Paměť telefonu je tvořena 2,9 GB, z nichž je přibližně 2,2 GB uživatelsky přístupno. Základní úložný prostor však snadno rozšíříte pomocí katy micro Secure Digital (až do kapacity 32 GB).

Multimediální výbavu zastupuje fotoaparát s rozlišením pěti milionů obrazových bodů, automatickým ostřením (autofocus), LED bleskem a schopností záznamu videa. K dispozici také přední kamera pro videohovory nebo autoportréty.
Pokud se vám podaří pořídit nějaké povedené snímky, tak je můžete okamžitě shlédnout na svém televizoru s velkou úhlopříčkou – prostřednictvím technologie DLNA. Hudbu obstarává funkce Xloud, pro čistý a hlasitý zvuk. Nechybí ani funkce zobrazení alba, Track ID - identifikace skladby, nebo možností vlastního nastavení ekvalizéru.

Sony Xperia miro je vybavena operačním systémem Android Ice Cream Sandwich. S ním souvisí řada různých aplikací, které v telefonu najdete. Ať je je to Gtalk, Gmail či Google mapy. Další si pak snadno doinstalujete prostřednictvím portálu Google Play. Xperia Miro nabízí rovněž plnou synchronizaci s účtem na Facebooku, kde je možné sdílet obrázky i videa pořízené fotoaparátem. Propojení je realizováno nejen v kontaktech ale také v hudebním přehrávači a galerii s možností vyhledávání.

Dostupné barvy: Černá, Černo-růžová, Bílo-zlatá, Bílo-stříbrná
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Sony Xperia Miro (ST23i)


Parametry a specifikace:



Základní:

OS: Google Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)

Procesor: 800 MHz Qualcomm MSM7225A

RAM: 512 MB



Displej:

Typ: TFT LCD

Úhlopříčka: 3,5”

Rozlišení: 480 x 320 bodů

Počet barev: 16,7 milionů

Ostatní: antireflexní úprava odolná proti poškrábání na minerálním skle, kapacitní dotyková vrstva



Senzory:

Akcelerometr, senzor přítomnosti, magnetometer



Sítě:

GSM: GPRS/EDGE 850, 900, 1800, 1900

UMTS HSPA 900, 2100



Paměť:

Interní úložná: 2,9 GB (až 2,2 GB uživatelsky přístupná)

Rozšiřující slot: microSD/SDHC (až 32 GB)



Zábava:

Časovač / Send to web / Video light / Google Voice Search / Google Talk / Google Talk video chat / Google Mail / Google Maps s funkcí Street View a Latitude / rozpoznávání skladeb TrackID / xLOUD Experience / FM rádio s RDS / Timescape s integrovaným portálem Twitter / manuální ekvalizér



Audio:

Přehrávání: MP3, 3GPP, MP4, SMF, WAV, OTA, Ogg vorbis

Záznam: 3GPP, MP4; AMR



Komunikace:

Certifikováno DLNA

Synchronizace s Exchange ActiveSync, Facebook, SyncML a Google

aGPS

Webový prohlížeč WebKit s otáčením a zoomováním

Nativní USB tethering



Bezdrátová konektivita:

Wi-Fi s podporou funkcionality WiFi hotspot

Bluetooth



Konektory:

3,5mm jack pro sluchátka

MicroUSB



Fotoaparát:

Rozlišení: 5 megapixelů

4x digitalní zoom

LED blesk, Autofocus

Záznam videa

Přední kamera pro videohovory



Baterie:

Kapacita: 1500 mAh

Doba hovoru: 5 h

Pohotovostní režim: 470 h

Poslech hudby: 36 h



Provedení:

Rozměry: 113 x 59.4 x 9,9 mm

Hmotnost: 110 g

Recenze odborníků

Sony Xperia Miro (ST23i)


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Obrázek 5
Jednotným charakteristickým prvkem smartphonů Sony je osobitý design, který doplňuje upravený Android. Důraz je kladen na styl, eleganci nebo na sociální sítě.



To samé můžeme tvrdit i o modelu Xperia miro, u kterého Sony přišla se zajímavou akcí. Na Facebooku mohli uživatelé domnělé datum představení posunout na dřívější dny, to se jim nakonec podařilo zkrátit o rovných devět dní, takže se můžeme s touto novinkou seznámit již dnes.



Barvy a sociální sítě



Sony Xperia miro je smartphonem střední třídy, který cílí na sociální sítě a nabízí řadu barevných variant. Ústředním prvkem telefonu je 3,5" TFT displej s rozlišením 320 x 480 bodů, který dokáže vyhodnocovat více dotyků zároveň a je současně je kryt sklíčkem odolným vůči poškrábání. Pod tradičními ovládacími klávesami Androidu najdeme barevný štítek s logem XPERIA, který se bude lišit v závislosti na barevné variantě telefonu. Nad ním a současně pod klávesou Home je umístěna iluminační dioda, která bude signalizovat nepřečtené zprávy a příspěvky ze sociálních sítí. Barvy zařízení jsou k dispozici celkem čtyři (černá, černo-růžová, bílá, a bílo-zlatá), v daném barevném podání bude vyroben i celý zadní kryt. Pod skořápkou je umístěna 1500mAh baterie, nechybí ani slot pro paměťové karty microSD (až do velikosti 32 GB). Interní paměť má kapacitu 4GB, uživatelsky přístupné budou dva gigabajty.

Protože se pohybujeme zhruba uprostřed portfolia zařízení se systémem Android, musíme očekávat, že na něčem musejí být vidět rozdíly oproti těm nejvybavenějším modelům. Tím hlavním je bezesporu procesor, k dispozici je jednojádrový Qualcomm MSM7225A s frekvencí 800 Mhz. Androidu Ice Cream Sandwich s grafickou nadstavbou od Sony by to ale nemělo nijak vadit. V rámci operačního systému můžeme očekávat rozšířenou podporu Facebooku s rychlejším a jednodušším sdílením vašich poznatků a komentářů z denního života i předpřipravené aplikace. O doinstalování dalších se postará obchod Google Play.

Fotoaparát natáčí videa s 30 fps



Na zádech telefonu můžeme očekávat 5Mpix snímač s automatickým ostřením a LED diodou, snímač dokáže nahrávat videa s frameratem 30 fps, není však jasné, v jakém maximálním rozlišení. Nad displejem najdeme ještě VGA kamerku pro videohovory, kterou Sony označuje jako „Chat Cam“. Mimo hudebního přehrávače v telefonu najdeme i rádio, spustí se pravděpodobně až po připojení sluchátek. Po zvukové stránce je telefon vybaven technologií Sony xLOUD pro čistou a hlasitou zvukovou reprodukci. Hlavní reproduktor je umístěn ve spodní části zadního krytu, pevně doufáme, že při položení telefonu na stůl nebude výstup reproduktoru příliš utlumen.

Konektorová výbava se skládá z microUSB konektoru na levém boku zařízení, který poslouží k nabíjení i přenosu dat s počítačem přes USB Mass Storage. Sluchátka si budete moci připojit do 3,5mm jacku na horní hraně. Ve specifikacích nalezneme podporu Wi-Fi s DLNA i možnost připojit se k internetu přes sítě třetí generace.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz