Resumé

Sony Xperia T (LT30p)


Sony Xperia T (LT30p) Aktuální informace
na Info-Lince

Vlajková loď populárních chytrých telefonů Sony - Xperia T se může i tentokrát pochlubit skvělým designem, "nadupanou" funkční výbavou, operačním systémem Android v nejnovější edici a nyní nově také výkonným dvoujádrovým procesorem s frekvencí 1,5 GHz. Špičkový je i displej s úhlopříčkou 4,55 palce, který se díky podpoře technologie Bravia Mobile může pochlubit dokonale věrným zobrazením. Mezi to nejlepší patří také 13 mpx fotoaparát s CMOS snímačem Sony Exmor R doplněný o automatické ostření, LED blesk a řadu dalších užitečných funkcí známých z běžných fotoaparátů. Novinkou je ovšem podpora tvorby 3D snímků vhodných pro moderní televizory či monitory. Kromě statických fotografií telefon natáčí také Full HD videa (rozlišení 1080p).

Díky operačnímu systému Android se může uživatel těšit na rozsáhlou funkční výbavu ve všech ohledech.
Základem je dnes již vestavěná GPS navigace, samozřejmostí je internetový prohlížeč s podporou Flash, nechybí e-mailový klient, nejrůznější způsoby synchronizace, provázanost se sociálními sítěmi, prohlížeč dokumentů, multimediální přehrávač, FM rádio s RDS, instant messaging ani funkce pro organizaci času. O rozšíření dalšími aplikacemi se postará katalog Android Market dostupný přímo z telefonu. Na špici jsou také komunikační možnosti přístroje, který se kromě běžných rozhraní může pochlubit i HDMI výstupem prostřednictvím microUSB konektoru (technolohie MHL) nebo podporou DLNA. O dostatečnou výdrž se pak postará akumulátor o kapacitě 1500 mAh.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Sony Xperia T (LT30p)


Parametry a specifikace:



Základní:

OS: Android 4.0

Procesor: 1,5 GHz dvoujádrový



Sítě:

GSM GPRS/EDGE 850, 900, 1800, 1900

UMTS HSPA+ 850, 1900, 2100

LTE Band IV and Band XVII



Paměť:

Flashová paměť telefonu: 16 GB

Paměť RAM: 1 GB

Podpora paměťových karet microSD do velikosti 32 GB



Displej:

4,6" 720p displej

Displej věrně zobrazující realitu s Mobile BRAVIA Engine

1280 x 720 pixelů

TFT displej s 16,777,216 barev



Fotoaparát:

13 megapixelový fotoaparát s LED přisvětlením a automatickým ostřením

Sony Exmor R CMOS senzor pro perfektní viditelnost ve tmě

16x digitální zoom

HD video nahrávání (1080p)

3D sweep panorama

Poporované formáty obrázků: BMP, GIF, JPEG, PNG, WBMP

Formát pořízených fotek: JPEG

Formát videa (nahrávání a přehrávání): 3GPP, MP4

Čelní kamera (720p)

Detekce obličeje



Hudba:

3D zvuk

Bluetooth stereo (A2DP)

Vyzváněcí melodie ve formátu (MP3/AAC)

PlayNow

Hudební přehrávač

Funkce rozpoznání hudby TrackID

xLOUD

Podporované formáty zvuku: MP3, 3GPP, MP4, SMF, WAV, OTA, Ogg vorbis, FLAC

Formáty nahrávání zvuku: 3GPP, MP4, AMR



Předinstalované aplikace:

Google Voice Search

Google Talk

Google Mail

Google Maps včetně Street View a Latitude



Zábava:

Rádio FM s RDS

Sony Entertainment Network

Spouštění TV

YouTube

Xperia with Facebook

WALKMAN aplikace



Konektivita:

microUSB

3,5 mm pro sluchátka

WiFi a WiFi Hotspot funkce

DLNA

aGPS

Bluetooth

USB tethering

NFC čip

HDMI (MHL)

eCompass

Smart Connect



Baterie:

1850 mAh Li-Ion

Pohotovostní doba: 450 h

Doba hovoru: 420 min



Provedení:

Barva: černá

Rozměry: 129 × 67 × 9,4 mm

Hmotnost: 139 g

Recenze odborníků

Sony Xperia T (LT30p)


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Obrázek 4
Obrázek 5
Obrázek 6
Xperia T pro Jamese Bonda



Novým špičkovým modelem v celosvětovém měřítku se stal Sony Xperia T. Sony se chlubí tím, že právě tento telefon bude v novém snímku Skyfall používat proslulý agent 007. Vzhledem k tomu, že film do kin zamíří v listopadu, je možné, že si zákazníci budou moci bondovský mobil pořídit ještě předtím, než zažije premiéru na stříbrném plátně.



Xperia T se chlubí dvoujádrovým procesorem Snapdragon S4 a především špičkovým HD displejem s úhlopříčkou 4,6 palce. Obraz je opravdu kvalitní, dojem z velké úhlopříčky ale ubírají softwarová tlačítka operačního systému. Špičkové Xperie se totiž obejdou bez jakýchkoli tlačítek na čelní straně, má je pouze levná Xperia J.



Nepřítomnost tlačítek má výhody i nevýhody. Displej telefonu je jenom o něco menší než u Galaxy S III, Xperia T je přitom výrazně menší telefon a podstatně lépe tak padne do ruky. Na druhou stranu ve standardním zobrazení ubírají tlačítka místo obsahu. V některých aplikacích ale tlačítka po chvíli zmizí a obraz se roztáhne přes celý displej. Těmito vlastnostmi se Xperia T zásadně liší od konkurence, a mohla by tak přilákat zákazníky.



Naše první dojmy z modelu T jsou trochu rozporuplné, třeba v rychlosti systému vidíme velký prostor pro zlepšení. Telefon díky prohnutému designu a zadnímu krytu ze soft-touch materiálu sedí dobře v ruce. Na druhou stranu špičkový model by mohl vypadat luxusněji a nelíbí se nám veliká krytka slotu na SIM a microSD kartu i řada dalších detailů. V ruce jednoduše Xperia T nepůsobí jako jasný top model a chybí tu jakýkoli pocit luxusu.



Je to škoda, protože výbava nijak za špičkou nepokulhává. Fotoaparát s rozlišením 13 megapixelů slibuje kvalitní snímky a téměř okamžitý start po stisknutí tlačítka. Paměť o velikosti 16 GB a slot na karty nikoho neomezují v rozletu a NFC s novou řadou chytrého příslušenství zpříjemní používání telefonu.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz