Resumé

HTC One S


HTC One S Aktuální informace
na Info-Lince

Mobilní telefon HTC One S je vybaven vysoce výkonným dvoujádrovým procesorem zajišťujícím bleskurychlé brouzdání po webu a dokonale plynulé hraní. To vše na komfortním 4,3" displeji s jemným qHD rozlišením a uchvacujícím podáním barev. Integrovaný fotoaparát zachycuje snímky tak kvalitní, že byste je ani při rozboru nerozeznali od těch, jež pořizujete svým digitálním kompaktem. Fotoaparát nabízí funkci rozpoznání úsměvu a zaostření na obličej. Zachycuje fantastické snímky dokonce i při nízké hladině okolního osvětlení. Pokročilý HTC ImageChip pak zajišťuje precizní zaostření v každém okamžiku, a díky závěrce, která se nikdy nezpozdí, vám žádný záběr neunikne. Samozřejmostí je rovněž podpora pro nahrávání Full HD videa, či přední kamera pro videokonference. Snímek můžete dokonce pořídit i ve chvíli, kdy natáčíte video. HTC One S využívá technologii Beats Audio, která se postará o špičkově prokreslený a vysoce detailní hudební přednes, jaký byste od mobilního telefonu opravdu nečekali. S technologií DLNA můžete bezdrátově přehrávat multimediální obsah telefonu na televizoru připojeném do domácí sítě. A co víc, integrace nejnovějšího standardu MHL vám zajistí podporu pro přehrávání Full HD videa na vašem televizoru i s vícekanálovým zvukem, reprodukovaným z kompatibilního systému domácího kina. To vše v dokonale designově uhlazeném šasi, které vypadá opravdu fantasticky.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


HTC One S


Parametry a specifikace:



Základní:

CPU: 1,5 GHz, dvoujádrový

Platforma: Android 4.0 s rozhraním HTC Sense 4

Celková paměť: 16 GB

Paměť RAM: 1 GB

MicroSim slot



Sítě:

HSPA/WCDMA: 850/900/2100 MHz

GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz



Displej:

Dotykový displej

Úhlopříčka: 4,3"

Rozlišení: 540 x 960 bodů



Snímače:

Gyroskopický snímač

G-snímač

Digitální kompas

Snímač přiblížení

Snímač světla prostředí



Konektivita:

3,5 mm stereo audio jack

Bluetooth s aptX (Bluetooth 4.0)

WiFi: IEEE 802.11 a/b/g/n

DLNA pro bezdrátový přenos médií z telefonu do kompatibilního televizoru nebo počítače

Port microUSB 2.0 (5 pinů) s mobilním HD video propojením (MHL) pro připojení přes USB nebo HDMI (připojení přes HDMI vyžaduje speciální kabel).



Fotoaparát s ImageSense:

Rozlišení: 8 Mpix

Automatické zaostřováním, chytrý LED blesk a BSI snímač pro pořizování lepších snímků při slabém světle

Objektiv se světelností F2.0 a ohniskem 28 mm

Full HD záznam videa, 1080p

VGA kamera na čelní straně (pro videochat)

Vyhrazený zobrazovací chip

Pořízení snímku během záznamu HD videa

Režim nepřetržitého pořizování snímků dokáže zachytit několik fotografií

Automatický blesk chytře nastavovaný na základě vzdálenosti fotografovaného objektu

Funkce stabilizace videa odstraňuje rušivý, roztřesený pohyb

Záznam a pomalé přehrávání rychlého pohybu ve vysoké kvalitě



Podporované formáty audia:

Přehrávání: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma (Windows Media Audio 9)

Záznam: .amr

Vylepšení zvuku: Beats audio



Podporované formáty videa:

Přehrávání: .3gp, .3g2, .mp4, .wmv (Windows Media Video 9), .avi (MP4 ASP a MP3)

Záznam: .mp4



Baterie:

Kapacita: 1650 mAh



Provedení:

Barva: černá

Rozměry: 130,9 x 65 x 7,8 mm

Hmotnost: 119,5 g s baterií

Recenze odborníků

HTC One S


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Tchajwanská firma zde představila mezi jinými smartphone HTC One S. Chlubí se netradičním zpracováním vnějšího krytu, velkým Super AMOLED displejem a také výkonným dvoujádrovým procesorem Krait s taktem 1,5 GHz. Mimochodem právě nový čipset od Qualcommu je důvodem, proč se s novinkou ještě nějakou dobu nesetkáme ve větší míře v prodejnách.

Nám se však podařilo sehnat finální kousek HTC One S a ze všeho nejdřív jsme odzkoušeli jeho fotoaparát. Ten je parametrově shodný se snímačem u čtyřjádrového modelu One X a umí například při držení virtuální spouště sekat jeden snímek za druhým. V praxi na nás foťák u One S udělal dokonce ještě lepší první dojem, a to hlavně díky vyváženějším výsledkům u natáčení videa. Možná je One S lépe odladěn, možná byla odvedena lepší práce při hardwarové optimalizaci.

_______________________________________________________



elefon s unibody konstrukcí dnes už nikoho nevytrhne. Dříve jsme se s ní setkávali spíše ojediněle, v posledních měsících jakoby výrobci zavrhli běžné postupy a neuměli už udělat telefon jinak. Všechny tři modely HTC v řadě One, představené v Barceloně, jsou konstrukčně realizovány jako unibody, i když každý trochu jinak. Zatímco nejvyšší model One X sází na polykarbonát, nejnižší model One V i prostřední One S jdou cestou hliníku.

Hliníková nosná konstrukce nese tři velké otvory – první, ten největší, vyplňuje 4,3“ displej. Další dva zhruba čtvrtinové najdeme na zadní straně v horní a dolní části těla. Oba kryje plast, horní záslepku lze sejmout a zpřístupnit tak slot pro microSIM kartu. Plastové prvky schovávají antény bezdrátových modulů. K baterii se bohužel nedostanete, případná výměna bude znamenat návštěvu servisu. Spodní, nesnímatelný kryt nese jemnou perforaci hlasitého reproduktoru. Podobnou najdete i nad displejem, tentokrát obohacenou o nenápadnou notifikační diodu.

Ve snímatelném plastovém krytu je výřez pro čočku fotoaparátu, kterou lemuje tenký kovový prstenec. Jeho barva ostře kontrastuje s barvou telefonu, u šedé verze je lem světle modrý, u černé varianty pak rudý. Stejnou barvu nesou i plasty pod krytem. Kryt SIM držel na svém místě pevně, nebudete-li měnit kartu každý den, nemusíte se bát jeho případné ztráty. Čočka fotoaparátu je i přes kovový lem vystavena nepříznivým vlivům, tenké tělo bohužel neumožňuje větší zapuštění a tím i lepší ochranu. Při každém položení telefonu na stůl mějte na paměti, že leží i na čočce.

Uzavřené řešení umožnilo výrobci snížit tloušťku telefonu až na 7,8 mm, což je o milimetr méně než u One X. Pokud se na One S podíváte zboku, všimnete si ne zcela běžného zakřivení, kdy telefon je uprostřed o něco tenčí než na krajích (v místech plastových krytů). Pokud už výrobce zvolí nějaké zakřivení, jedná se většinou o opačné. Na úchop to nemá vliv, telefon se drží pohodlně. I přes kovovou konstrukci a větší displej se podařilo zachovat velmi rozumnou hmotnost necelých 120 gramů.

Výčet ovládacích prvků na bocích telefonu je již tradičně skromný, na pravé straně je to regulátor hlasitosti, na levé pak microUSB konektor. Na spodní straně najdeme pouze otvor mikrofonu, stejný objevíme i na horní (sekundární mikrofon pro potlačení hluku). Zde se nachází i sluchátkový Jack i hlavní vypínač. Ten mohl být o něco lépe hmatově odlišen, občas se může stát, že stisknete hranu hliníkového těla, která nepatrně převyšuje plastovou krytku s vypínačem.

Problematické novinky



Model One S můžete zakoupit ve dvou barevných verzích, šedé (stříbrné) a černé. Kromě barvy se liší i povrchovou úpravou. S rozdílným povrchovým zpracováním jsme se setkali již u prvního HTC s Androidem, u modelu Hero. Černá varianta One S je zpracována procesem MicroArc Oxidation, při kterém se do výlisku pustí 10 000 voltů. Tento proces má za následek vyšší tvrdost při srovnání s běžným zpracováním. Vizuálně vypadá černá varianta originálně, vypadá jako nátěr matnou barvou.



Výběr barevné kombinace (černá s červenou vs. šedá s modrou) je čistě subjektivní záležitost. U černé varianty vsadilo HTC na osvědčenou barevnou kombinaci, když se podíváte na logo BeatsAudio na zadní straně telefonu, u této verze je červenou zvýrazněné i první slovo a výsledek vcelku ladí. Modry prstenec fotoaparátu u šedé varianty je více extravagantní, nemá k sobě ale už žádný další prvek ve stejné barvě (nápis BeatsAudio je kompletně bílý, pouze malé logo je v červené) a může působit i trochu rušivě.

Speciální povrchová úprava černé verze už stihla ukázat svou odvrácenou tvář. U nás se sice telefon ještě neprodává, v zahraničí se ale už nyní objevují případy, kdy se vrchní černá vrstva loupe. Tento jev je znatelný zejména na hranách, vada se bohužel objevuje, i když se s telefonem zachází doslova v rukavičkách. HTC by mělo závadu řešit výměnou za nový kus, i tak se jedná o nepříjemnost, který vás může přesvědčit k nákupu šedé varianty. Testovací telefon dorazil do redakce už s touto vadou, všimněte si bílé tečky u vypínacího tlačítka.



Pomineme-li samovolné loupání barvy, které nemusí postihovat všechny kusy, nabízí se ještě otázka, jak odolná je oblast kolem microUSB konektoru. Ta se bude minimálně obden setkávat s konektorem nabíjecího kabelu, riziko sloupnutí či poškrábání se zde jeví jako poměrně vysoké.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz