Resumé

HTC Desire C


HTC Desire C Aktuální informace
na Info-Lince

Líbivý chytrý mobilní telefon, který i přes svou nižší cenu uspokojí i potřeby náročnějších uživatelů. Díky operačnímu systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich se totiž může pochlubit skvělou funkční výbavou a obrovskou flexibilitou, kterou mu dodává možnost výběru z desítek tisíc aplikací a her. Bohatou výbavu ale může uživatel očekávat již v základní výbavě - v telefonu se totiž nachází např. kvalitní internetový prohlížeč, program pro práci s elektronickou poštou, přehrávač hudby a videa, programy pro organizaci času nebo navigační aplikace a jako bonus také 25 GB prostoru na internetovém úložišti Dropbox.

Dále zaujme např. vestavěný fotoaparát, FM rádio nebo technologie pro vylepšení zvuku Beats Audio. Uživatelské prostředí je vylepšeno grafickou nadstavbou Sense 4.0. Nejen mladí uživatelé také jistě uvítají dokonalé propojení se sociálními sítěmi Facebook a Twitter.
Na výletě, ale i při hledání různých zajímavých míst pak přijde na řadu vestavěná GPS navigace. Pokud by nestačilo 4 GB uživatelské paměti, je k dispozici také slot pro paměťové karty microSDHC. Připojení k internetu je zajištěno kombinací rychlých mobilních dat třetí generace a Wi-Fi připojením. K dispozici je dále také Bluetooth 4.0, microUSB a 3,5 mm jack. Energii telefonu dodává akumulátor s kapacitou 1230 mAh.
Plusy

živé barvy displeje Android ICS kvalitní zpracování příjemné rozměry

Mínusy

nižší rozlišení displeje fotoaparát bez ostření a diody


Info výrobce


HTC Desire C


Parametry a specifikace:



Komunikace:

GSM 850/ 900/ 1800/ 1900 MHz

UMTS 900 / 2100 MHz

Datové přenosy: GPRS, EDGE, HSPA, HSDPA

Bezdrátová rozhraní: Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth 4.0

Rozhraní: microUSB, 3,5 mm jack



Displej:

Dotykový TFT displej s úhlopříčkou 3,5 palce

Rozlišení: 320 x 480 bodů



Operační systém:

Android 4.0 ICS s rozhraním Sense 4



Procesor:

Snapdragon S1 s frekvencí 600 MHz



Paměť:

Vnitřní paměť: 4 GB

Operační paměť: 512 MB

Rozšíření paměti: paměťové karty microSD



Fotoaparát:

5 megapixelů, VGA video



Další výbava:

GPS navigace, Google Mapy

Senzor přiblíženjí, senzor osvětlení, pohybový senzor

Hudební přehrávač s podporou Beats Audio, přehrávač videa

FM rádio

Dropbox (25 GB prostoru zdarma)

Emailový klient, internetový prohlížeč

Google Play

Kalendář, adresář, kalkulačka, budík

Klasická i bezdrátová synchronizace

Facebook, Twitter, YouTube

Aplikace od Google (Play, Mapy, Místa, Latitude, Gmail)



Napájení:

Li-Ion akumulátor o kapacitě 1230 mAh



Rozměry:

107,2 × 60,6 × 11,95 mm



Hmotnost:

98 g

Recenze odborníků

HTC Desire C


Desire C je druhý nejlevnější smartphone v nabídce výrobce HTC. Předností je operační systém Android ICS a kvalitní konstrukce.

HTC Desire C svým označením tak trochu mate. Výrobce jej totiž z nějakého důvodu nezařadil do nové série One, i když použitý operační systém, nadstavba Sense a prostředí fotoaparátu této sérii odpovídají. Podle názvu by se mohlo zdát, že jde o nástupce modelu Desire S, ve skutečnosti ale nahrazuje dosavadní dostupný model Wildfire S. Oproti němu má o trochu větší displej se shodným rozlišením, lepší hardware a především nový operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Fotoaparát bohužel přišel o přisvětlovací diodu, v praxi to ale vzhledem k výkonu foťáku předchozího modelu nemusí tolik vadit.

Desire C se nám do rukou dostal v době, kdy jsme testovali řadu špičkových modelů jiných výrobců. Proto jsme z něj nebyli zprvu příliš nadšeni, ale postupně si nás přístroj získal. Ukázal se totiž být spolehlivým společníkem, u kterého jsme ocenili příjemné kapesní rozměry. Uživatelé, kteří nehledají dotykáče s obřími displeji, budou tedy nadmíru spokojeni.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz