Resumé

Huawei Ascend G300


Huawei Ascend G300
500 Kč
+splátky dle přání

Volný neblokovaný

skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Velmi kvalitní chytrý telefon střední třídy HUAWEI Ascend G300 nabídne především velmi kvalitní 4" dotykový displej, rychlý procesor tikající na frekvenci 1 GHz a množstvím dalších funkcí. Oku líbivý kovový vzhled vypadá velmi stylově a telefon Vás bude skvěle reprezentovat. Přístroj je poháněn operačním systémem Android 2.3, což přináší podporu neuvěřitelného množství aplikací, přehledné uživatelské prostředí a mnoho dalších pozitiv. Ovšem systém Android byl speciálně upraven a obsahuje také úžasně 3D animace.

HUAWEI Ascend G300 podporuje celou řadu datových funkcí, mezi které patří GPRS, EDGE, HSDPA, HSUPA, ale podporovány jsou také populární Wi-Fi sítě a Bluetooth. Samozřejmostí je také přítomnost fotoaparátu, který Vám umožní pořizovat kvalitní snímky a videa pomocí 5 megapixelového senzoru s LED diodou, autofocusem a digitálním zoomem.
Ve volných chvílích si můžete trávit čas hraním zábavných her, poslechem oblíbené hudby nebo sledováním videa. K tomu slouží multimediální přehrávač.

Vestavěná GPS s navigačním softwarem v podobě Google Map Vám vždy pomůže dorazit kam potřebujete a osvědčí se také na výletech a toulkách po městě. HUAWEI Ascend G300 zastane také funkci mobilní kanceláře a podporuje prohlížení dokumentů Office a PDF. Mobilní telefon disponuje 2 GB interní pamětí, kterou lze dále rozšířit pomocí SD paměťových karet. Napájení zajišťuje Li-Ion akumulátor s kapacitou 1500 mAh. V balení najdete také praktický stereo headset a datový USB kabel pro propojení s PC.

Dostupné barvy: Chromová
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Huawei Ascend G300


Parametry a specifikace:



Konstrukce:

klasická s dotykovým displejem



Displej:

Typ: TFT

Rozlišení: 480x800 px

Počet barev: 16 milionů

Úhlopříčka: 4"

Technologie: kapacitní multi-touch dotykový

Světelné čidlo

Senzor vzdálenosti



Uživatelské prostředí:

Operační systém: Android 2.3

Multitasking

Akcelerometr

Magnetometr

Aktivní pohotovostní režim



Data:

GPRS

EDGE

3G (UMTS, W-CDMA)

HSDPU až 7,2 Mb/s

HSUPA až 5,76 Mb/s

Blueetooth

Wi-Fi 802.11b/g/n

microUSB 2.0



Procesor:

1 GHz, jednoprocesorový



Paměť:

Vnitřní paměť: 2 GB

microSDHC slot pro paměťové karty



Telefonování:

Sítě GSM: 850/900/1800/1900 MHz

Sítě UMTS: 850/900/1700/2100/1900 MHz

Videohovory

Vibrační vyzvánění

Reálné molodie MP3

Vyzváněcí profily



Zprávy:

T9 slovník

Česká diakritika slovníku

MMS, e-mailový klient



Fotoaparát:

5 Mpx (2592x1944 px)

Autofocus

Přisvětlení LED diodou

Noční režim

Rozpoznání obličeje

Geotagging

4x digitální zoom

Nahrávání videa při 30 snímcích za sekundu

Formát videa: MP4

Podpora druhého fotoaparátu pro videohovory



Zábava:

Hry

Java

Prohlížeč obrázků

Videopřehrávač

Podporované formáty video: H.263, MPEG4, H.264

Hudební přehrávač

Podporované formáty audio: AAC, eAAC, eAAC+, MP2, MP3, WMA

3,5 mm jack konektor

vestavěný GPS přijímač

Google Maps

A-GPS

Digitální kompas



Organizace a kancelář:

Budík

Kalendář

Poznámky

Kalkulačka

Prohlížeč Office dokumentů

Prohlížeč PDF dokumentů



Baterie a napájení:

Li-Ion 1500 mAh



Rozměry:

123 x 63 x 10,5 mm



Hmotnost:

140 g



Obsah balení:

návod

baterie

nabíječka

stereo headset

datový USB kabel

Recenze odborníků

Huawei Ascend G300


Pokud vidíte za značkou Huawei pouze „levnou Čínu“, měli byste svoje mínění pomalu začít přehodnocovat. Zejména pokud se vám do rukou dostane model Ascend G300, který patří mezi opravdu dostupné Androidy. Těžko přitom budete hledat telefon se zajímavějším poměrem cena/výkon. Hned na začátku můžeme prozradit, že telefon toho nabízí opravdu hodně. V případě, že Huawei za něco pochválíme, nesrovnávejte jej hned s vlajkovými loděmi renomovaných značek s téměř čtyřnásobnou cenovkou – jejich kvalit skutečně nedosahuje. Spoustu věcí ale dělá dobře a mnohdy lépe, než nejen jeho přímá konkurence, ale i ta o stupínek vyšší.

Těžký kalibr



Při pohledu na Ascend G300 lze snadno nabýt dojmu, že výrobce sáhl po hliníkové konstrukci. Tuto domněnku vyvrátí hned první uchopení telefonu, jeho konstrukce je plastová. Matně šedivé plochy kolem displeje a zádech telefonu doplňují černé plošky na horní a dolní straně s přesahy na boky zařízení. Povrchová úprava těchto černých ploch působí jako pogumovaná, telefon se díky těmto prvkům dobře drží a nemá tendenci vyklouznout z ruky. Díky matnému provedení budete od otisků prstů čistit pouze krycí sklo displeje.

Ascend disponuje čtyřpalcovou úhlopříčkou displeje, i přesto má telefon docela rozumné rozměry (122,5 × 63 × 10,5 mm). Někomu se možná nebude líbit tloušťka, zařazení mezi cvalíky si však rozhodně nezaslouží. Při uchopení překvapí poměrně vysoká hmotnost. 140 gramů není nijak závratné číslo, pořád je to ale víc než třeba u Samsungu Galaxy S III, který však rozloží svých 133 gramů do mnohem většího těla.

Kompaktnější rozměry telefonu vjem vyšší hmotnosti ještě umocní. Nejedná se o žádnou katastrofu, najdou se ale uživatelé, kteří na ukazatel hmotnosti hodně hledí. Určitě je pak napadne, proč to inženýři u Huawei nezvládli jako jejich kolegové od LG, kteří se u modelu Optimus Black (se stejně velkým displejem) dostali na 109 gramů. U G 300 prostě poznáte, že držíte pořádný kus telefonu.

Balení bez překvapení



Rozmístění jednotlivých ovládacích prvků po obvodu telefonu je standardní, zde se nijak neexperimentovalo. Systémový konektor microUSB najdeme uprostřed spodní strany, kde jej doplňuje mikrofon. Podobně jako u HTC je otočený, nedivte se tedy, když vám napoprvé nebude kabel sedět, stačí jej otočit.

Levou stranu zabrala kolébka regulace hlasitosti a na horní stranu zbyla dvojice 3,5mm sluchátkového konektoru spolu s hlavním vypínačem. Obě tlačítka (kolébka i vypínač) zaslouží pochvalu za jasnou odezvu, regulátor je i velmi dobře hmatově odlišen. Vypínač téměř kopíruje linii těla, zejména ze začátku jej asi budete hledat, než se naučíte chodit najisto.



Na pravé straně stojí za zmínku snad jen zářez pro nehet umožňující sejmutí zadního krytu, který na svém místě drží bez sebemenší vůle. Při promačkání se z telefonu ozvou sotva slyšitelné zvuky pracujícího plastu, je třeba se na ně ale opravdu soustředit. Při běžném každodenním používání se s vrzáním nesetkáte. Pod krytem nás čeká standardní obrázek baterie, slotu pro SIM (klasické velikosti) a také slotu pro microSD paměťovku.

Ani v balení nenarazíte na žádná překvapení – telefon, USB kabel, větší nabíječka s USB konektorem (vyžaduje připojení kabelu), několik manuálů a sluchátkové pecky. Vzhledem k ceně nic víc ani nečekáme, někteří konkurenti se neobtěžují ani s tímto základem. Při rozbalování nepodlehněte euforii z nové hračky a sluchátka nechte v krabičce. Ta, která běžně používáte, budou hrát určitě lépe.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz