Resumé

Aligátor A600i


Aligátor A600i Aktuální informace
na Info-Lince

Mobilní telefon s ergonomickou konstrukcí nabízí jednoduché a pohodlné ovládání. Modelu A600 je kombinován seniorským telefonem s moderními trendy. Kromě neobvykle velkého displeje nabízí bohatou multimediální výbavu. Nechybí zde ani speciální tlačítko s funkcí SOS. Telefon je vybavený 1,3 megapixelovým fotoaparátem, díky kterému zachytíte vše kolem sebe. Pořízené fotografie pak uložíte na paměťovou kartu v telefonu. Součástí příslušenství je i nabíjecí stojánek, který je seniory u mobilních telefonů velmi žádaný!

Bezpečnost vašich nejbližších posílí funkce SOS Locator, která po stisknutí SOS tlačítka odešle SMS zprávu obsahující GPS pozici mobilního telefonu. Součástí této informace je i přesná adresa. Odesílání těchto zpráv může být dávkové, díky tomu můžete mít přehled nad telefonem i při častých procházkách.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Aligátor A600i


Parametry a specifikace:



Displej:

Typ: barevný TFT

Rozlišení: 220 x 176 bodů



Vlastnosti a funkce:

Svítilna

SIM Toolkit

Mechanický zámek kláves

SOS tlačítko

Fotoaparát

Podpora paměťových karet microSD



Baterie:

Typ: Li-lon

Napájení: microUSB



Rozměry:

112 x 56 x 13 mm



Hmotnost:

90 g

Recenze odborníků

Aligátor A600i


O Aligatoru jsme už napovídali mnoho. Více než dost jeho modelů jsme zrecenzerovali a nadále jich máme ještě dost v zásobě. Dnes se nám představí A600, který se tváří klasicky, ale přesto vypadá jinak.



A600 vypadá jako přejetý parním válcem – tím myslíme pouze rozměry, jelikož je placatý (jen 13 mm) a široký (56 mm), vysoký je 112 mm. Přesto se na něj hezky dívá, s jistou nadsázkou se podobá smartphonům Blackberry. Tělo má pokryté gumových povrchem, aby zabránil vypadnutí z ruky a popřípadě asi i odření, pokud by přece jenom z té ruky vypadl.



Displej tu opravdu dominuje celému vzhledu (a hlavně tlačítkům). Je to velká dvou palcová barevná (!) obrazovka. S rozlišením 220 na 176 bodů.



A právě kvůli velikosti displeje se nám museli zmenšit tlačítka. Ty jsou pěkně oddělená a vystouplá, pro lepší hmatové rozpoznání. Nicméně, velikost jednotlivých kláves není taková jako je v rodině Aligatorů zvykem. Po stranách najdeme klasické ovládání hlasitosti, svítilny a neklasický posuvník pro SOS tlačítko (o tom dále). Dále je tu také zastoupena spoušť 1,3 Mega pixelového fotoaparátu, díky kterému si můžete zvěčnit jakoukoliv momentku.



Menu je vcelku jednoduché a přehledné. Interní paměť, kterou popřípadě můžeme zvětšit paměťovou kartou, pojme až 250 SMS zpráv a 300 kontaktů. A600 disponuje velkým množstvím aplikací, mezi ně patří běžný budík, nepřehledný kalendář (malá čísla), prohlížeč (nejen vašich vyfocených) fotek, přehrávač hudby, FM rádio, kalkulačka a diktafon. To je mezi těmito mobily (zvlášť v takové cenové relaci) nadstandard. 3,5mm jacka pro sluchátka ovšem nenajdeme.



Teď si probereme to SOS tlačítko, které je tak netypicky na straně a ještě jako posuvník. Po jeho aktivaci začne A600 kvílet na všechny strany, odešle SMS zprávy až na 5 předem nadefinovaných čísel, která také hned poté začne vytáčet. Aligator A600 patří mezi ty vybrané modely, které podporují SOS Locator, to znamená, že v nouzové SMS zprávě bude i přesná pozice telefonu.



Baterie Li-on má kapacitu 1000mAh, která by měla podle výrobce vydržet až 360 hodin v provozu. Vedle klasické nabíječky najdeme v příslušenství i oblíbený nabíjecí stojánek, který je v tomto případě nestandardní, díky možnosti rozsvítit diody, které mobil ve stojánku osvěcují a proto není vůbec těžké najít mobil ve stojánku i v naprosté tmě.



A600 je zajímavým mobilem, který osloví jistě mnoho seniorů nebo lidí, kteří shání jednoduchý mobil s praktickými funkcemi za malou cenu. SOS Locator a pěkný stojánek se nám, jako vždy, líbí.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz