Resumé

Nokia 206 Dual Sim


Nokia 206 Dual Sim
2295 Kč

Volný neblokovaný

skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Stylový a praktický mobilní telefon Nokia 206 Dual SIM je ideální pro nenáročné uživatele starší a nejmladší generace, hodí se také jako pracovní telefon. Nadstandardem je zejména podpora dvou SIM karet, díky které můžete být k dispozici na pracovním i osobním čísle zároveň. Pro použití v pracovní sféře je vhodný i díky baterii, která na jedno nabití vydrží až 28 dní v pohotovostním režimu nebo 20 hodin hovoru. Mladší uživatelé ocení snadný přístup k sociálním sítím a emailu.
V základní výbavě telefonu nechybí zadní fotoaparát s rozlišením 1,3 Mpx, který umožňuje dokonce i natáčet videozáznam. Milovníci multimédií ocení pestrou škálu podporovaných formátů hudby a videa. K dispozici je také stereofonní FM rádio s podporou datového systému RDS. Vše si můžete poslechnout i prostřednictvím sluchátek, která vložíte do 3,5 mm konektoru. Náhlavní souprava Nokia WH-109 je součástí balení, funguje jako handsfree a sluchátka.

Přes rozhraní GPRS nebo EDGE se lze připojit na vaše oblíbené internetové stránky, k sociálním sítím Facebook, Twitter a také posílat zprávy přes služby IM. Není problém si ani přečíst email, dostupné jsou protokoly SMTP, IMAP4, IMAPS a POP3. Hrát můžete celou řadu her, namátkou třeba Bejeweled, Need for Speed Shift či Medal of Honor. Samozřejmostí jsou funkce jako například stopky, záznam zvuku, kalkulačka, kalendář, převodník měn, nebo upomínky.
Pokud rádi píšete SMS zprávy , pravděpodobně vás potěší klasická velká tlačítka , která mnoho lidi preferuje před dotykovými displeji. Pohodlnému a intuitivnímu ovládání napomáhá LCD displej o úhlopříčce 2,4 palce . Výměna souborů probíhá přes bezdrátový Bluetooth 2.1 , data se pak ukládají na paměťové karty typu microSD (až do velikosti 32 GB). Telefon Nokia 206 se prodává v pěti krásných barvách , ze kterých si určitě vybere každý.


Dostupné barvy: Černá, Bílá, Azurová, Žlutá
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Nokia 206 Dual Sim


Parametry a specifikace:



Podporované sítě:

GSM 900/1800

Data: 2G: GPRS, EDGE/EGPRS



Displej:

Typ: LCD

Úhlopříčka: 2,4" (6,1 cm)

Velikost: 58 × 48 mm

Rozlišení: 240 × 320 bodů (QVGA)

Počet barev: 65 536



Paměť:

Slot pro microSD (max. 32 GB)



Podporované formáty:

Audio: WAV, MP4, AAC, AMR, MP3, WMA, WMV (kodeky: MP3, AMR-WB, AMR-NB, MIDI, GSM FR, AAC LC)

Video: MP4, ASF, WMV, AVI, 3GP (kodeky: H.264/AVC, H.263, MPEG-4)



Fotoaparát:

Rozlišení: 1,3 Mpx (1280 x 960 pixelů)

Zoom: 4x (digitální)

Ohnisková vzdálenost objektivu: 2,3 mm

Minimální vzdálenost zaostření: 15,0 cm

Formát obrázku: JPEG/Exif

Natáčení videa



Rádio:

Tuner: stereofonní FM

Nahrávání z rádia

Podpora RDS



Služby:

Email: Hotmail, Yahoo! Mail, Gmail, Nokia Mail

Protokoly: SMTP, IMAP4, IMAPS, POP3

Sociální sítě: Facebook, Twitter

IM: Google Talk, Twitter, Facebook chat, Windows Live Messenger, Nokia Chat, Direct chat, Yahoo! Messenger, eBuddy IM

Další služby: Slovník, digitální stopky, záznamník, kalkulačka, budík, hodiny, kalendář, telefonní seznam, převodník jednotek, pevná volba, poznámky, upomínky



Konektivita:

Bluetooth 2.1

3,5 mm sluchátkový konektor



SIM karta:

Typ: Mini SIM

Duální slot pro SIM karty



Napájení:

Typ baterie: Li-Ion

Označení: BL-4U

Kapacita: 1110 mAh

Doba hovoru: až 20 h

Pohotovostní režim: 680 hodin (28 dní)

Doba přehrávání hudby: až 41 hodin



Provedení:

Barva: azurová

Rozměry (V x Š x H): 116,0 x 49,4 x 12,4 mm

Hmotnost: 91 g (včetně baterie)



Standardní balení:

Nokia Asha 206 Dual Sim

Baterie BL-4U

Nabíječka AC-11

Stereo Headset Nokia WH-109

Recenze odborníků

Nokia 206 Dual Sim


Obrázek 1
Obrázek 2
Obrázek 3
Nokia oficiálně oznámila dva nové modely, o kterých jsem již dříve informoval. Zároveň se chlubí novou sdílecí funkcí - Nokia Slam. Co je ale nutné podotknout je důležitý fakt, že Nokia upustila od odlišného typového značení u single a dual sim telefonů. To znamená, že Asha 205 i 206 budou jak dual-sim, tak i klasické jednosimkové telefony.

Nokia 206



Tento model nenavazuje na žádný předešlý telefon. Konečně se Nokia odhodlala nasadit u nedotykového S40 telefonu s alfanumerickou klávesnicí displej o rozměru 2,4″. Oproti modelům X2-00, X2-02 a chybí tlačítka pro ovládání hlasitosti a hudby a C2-01 zase disponuje 3G. To vše model 206 postrádá a k tomu se přidává i absence USB konektivity. Naproti tomu Nokia rovněž použila funkci Nokia Slam. Nebudou samozřejmě chybět výrazné barvy, jako jsou žlutá, azurová a další.



Nokia Slam



Nová sdílecí funkce nazvaná Nokia Slam je rychlé odesílání souborů po Bluetooth nejbližším telefonům bez ohledu na značku nebo OS (zde možná budou komplikace v podobě WP a iOS). Nokia se chlubí tím, že se jedná o funkci bez nutnosti párování telefonů a je skutečně rychlou možnost jednoduchého posílání souborů bez nutnosti navyšování ceny novým hardwarem (např. NFC). Je otázkou, zdali Nokia přidá tuto funkci i na starší telefony.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz