Resumé

LG E975 Optimus G


LG E975 Optimus G Aktuální informace
na Info-Lince

Designově vyšperkovaný chytrý telefon LG Optimus G disponuje špičkovými technickými parametry a plejádou nejmodernějších funkcí. Na první pohled zaujme precizní povrchovou úpravou, která vypadá minimalisticky, ale díky jemné textuře se tak příjemně drží, že smartphone nebudete chtít pustit z ruky. Velmi výkonný hardware je zároveň šetrný k baterii, která tak v pohotovostním režimu vydrží téměř dva a půl týdne. IPS panel s True HD rozlišením má úhlopříčku 4,67 palců neskutečně jemný rastr.
Čtyřjádrový procesor Snapdragon S4 Pro s taktem 1,5 GHz a grafika Adreno 320 jsou zárukou nekompromisního výpočetního výkonu pro vaše hry, náročné aplikace i prohlížení internetu. Nádherné ostré snímky pořídíte 13megapixelovým fotoaparátem s LED diodovým bleskem, autofokusem, snímáním pohybu tváře a celou řadou inovativních funkcí. Zvládne také natočit FullHD video, které dříve bylo doménou hlavně profesionálních digitálních kamer.
Přední webkameru využijete pro videohovory se službami jako Skype, Google+ Hangout a podobně. Své přátele a známé uvidíte na kapacitním dotykovém LCD displeji s maticí IPS+. Ten má rozlišení 1280 x 768 pixelů a je chráněn tvrzeným sklem Gorilla Glass 2 od firmy Corning. Jako operační systém zvolili v LG Google Android 4.1 (Jelly Bean), doplněný vlastním uživatelským rozhraním.
Zcela nová technologie QSlide umožňuje prohlížet dvě různé obrazovky současně, můžete tak sledovat své oblíbené video a psát při tom SMS zprávu - konečně opravdový multi-tasking. Je také možné pomocí Wi-Fi jeden obraz vysílat do televize a na telefonu stále pracovat. Další skvělou vychytávkou je Quick Memo, pomocí které napíšete prstem vzkaz přímo na obrazovku a pošlete - jednoduše a intuitivně.
Odhalte další praktické funkce uživatelského rozhraní LG (Optimus). Upravte si velikost i podobu ikon aplikací tak, jak chcete. Podle svých představ změňte také rozměry seznamů skladeb, pole sms zpráv a dalších textových nabídek. Ať už vyberete jen jiný font, nebo kompletně přeorganizujete nabídku, s LG E975 to bude po vašem. Live Zoom slouží k zoomování videa - pokud vás zajímá, co se děje na pozadí, nebo si chcete přiblížit detail, nebude to problém.
Focení bude zábava zejména díky novým inteligentním funkcím. Chytrá závěrka (Smart Shutter) upravuje délku expozice podle pohybu telefonu a foceného objektu, vaše fotografie tak budou vždy ostré. Cheese Shutter reaguje na hlasové povely, můžete se proto v klidu přesunout před objektiv - už nebudete chybět na žádné fotce. Za pomoci Time Catch Shot vytvoří přístroj sérii pěti rychlých snímků, ze kterých si jednoduše vyberete ten nejlepší.
Své fotografie a další data uložíte na vnitřní paměť o celkové kapacitě 32 GB. Smarthpone LG Optimus G podporuje sítě 2., 3. a 4. generace na většině běžných frekvencí. Z datových rozhraní nechybí GPRS a EDGE třídy 10, dvoupásmová Wi-Fi, Bluetooth a stále více se rozmáhající technologie NFC, sloužící k přenosu na krátkou vzdálenost. Naprostou samozřejmostí je navigační modul A-GPS.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


LG E975 Optimus G


Parametry a specifikace:



Operační systém:

Google Android 4.1 (Jelly Bean)



Podporované sítě:

2G: GSM 850/900/1800/1900 MHz

3G: WCDMA 900/2100, HSPA+ 42 Mb/s, HSUPA 5,76 Mb/s

4G: LTE 800/900/1800/2100/2600



Displej:

Typ: True HD IPS+ s kapacitní dotykovou vrstvou

Počet barev: 16 milionů

Rozlišení: 1280 x 768 pixelů

Velikost displeje: 4,67 palce(11,9 cm)

Ochrana: Corning Gorilla Glass 2



Procesor:

Typ: APQ8064-Snapdragon S4 Pro

Frekvence: 1,5 GHz

Počet jader: 4x ARMv7 rev. 2



Grafický akcelerátor:

Adreno 320 GPU



Paměť:

RAM: 1,8 GB

Vnitřní: 32 GB



Fotoaparát:

Hlavní: 13 Mpx

Přisvětlovací LED dioda

HDR, Panorama, Sekvence, Režim focení pomocí hlasu

Nahrávání videa ve FullHD (1920x1080)

Přední: 0,3 Mpx (640x480)



Další vlastnosti:

Dva mikrofony (jeden pro redukci šumu)

SIM: microSIM

FM rádio

A-GPS



Datové rozhraní:

GPRS třída 10

EDGE třída 10

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (dvoupásmová: 2,5 GHz a 5,0 GHz)

Bluetooth 4.0 low energy

USB 2.0

NFC Beam



Konektory:

Micro USB

3,5 mm jack



Napájení:

Typ baterie: Li-Pol

Kapacita: 2100 mAh

Výdrž v pohotovostním režimu: až 411 hodin

Doba hovoru: až 13 hodin



Barevné provedení:

Černé



Rozměry (V x Š x H):

131,9 x 68,9 x 8,45 mm



Hmotnost:

147,36 g

Recenze odborníků

LG E975 Optimus G


Firma LG vstupuje do klubu výrobců smartphonů s pětipalcovým displejem s Full HD rozlišením (1 920 × 1 080).



Pětipalcové LG Optimus G Pro se zařadí po bok již představených HTC Butterfly, Sony Xperia Z a ZL, Huawei Ascend D2 a ZTE Grand S do klubu těch nejlepších smartphonů dneška. Jak napovídá název, je to vylepšená verze na podzim uvedeného modelu Optimus G a inženýři LG tentokrát mnoho vylepšovat nemuseli.



Platí to přinejmenším u právě představeného typu, který je součástí jarní kolekce japonského operátora NTT DoCoMo. Oproti modelu Optimus G dostane ten s přídomkem Pro právě větší displej s větším rozlišením a o něco výkonnější bude čtyřjádrový procesor. Qualcomm Snapdragon S4 Pro tu povýšil na takt 1,7 GHz. Baterie posílila na 3 000 mAh. Zklamáním může být Android "pouze" ve verzi 4.1.



Telefon má dále 32 GB vnitřní paměti a slot na microSD karty, fotoaparát s rozlišením 13 megapixelů a podporu funkce LTE, kterou už má i původní Optimus G. Podobnou výbavu (jen bez LTE a s 8Mpx fotoaparátem) má i Google Nexus 4.



Rozměry novinky jsou 139 × 70 × 10,1 mm a hmotnost činí 160 gramů. Nové LG tak pude podobně velké, ale tlustší a těžší než třeba nová Xperia Z.



Optimus G Pro by měl být již brzy k dispozici v Japonsku, a to v černé a bílé barvě. Dostupnost na dalších trzích však zůstává otázkou. Je velice pravděpodobné, že LG představí jeho evropskou verzi již za několik týdnů v Barceloně.



To však stále nic neříká o dostupnosti modelu. Původní Optimus G se teprve teď chystá do prodeje na větším množství trhů (dosud byl dostupný vlastně jen v USA) a česká pobočka bude s uvedením ještě trochu otálet. Ačkoli tak LG představilo svůj špičkový model s předstihem před úhlavním konkurentem Samsungem, je možné, že nadějný smartphone opět přijde na trh pozdě.



V nejvyšší třídě začíná být letos hodně nabito a ambice LG na vzestup by mohla konkurence kvůli pozdnímu uvedení klíčového modelu zadupat do země.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz