Resumé

LG P760 Optimus L9


LG P760 Optimus L9 Aktuální informace
na Info-Lince

Chytrý telefon LG Optimus L9 je příkladem precizního skloubení stylového vzhledu a pokročilých vlastností. Dostane se vám velmi užitečných funkcí pro co největší usnadnění prakticky veškerých činností. Silné hardwarové komponenty ve spojení s operačním systémem Android 4.0 vám poté zajistí plynulý chod i těch nejnáročnějších aplikací. Nechybí ani integrovaná GPS či podpora bezdrátových sítí Wi-Fi, díky čemuž můžete být online téměř kdykoliv.

Telefon působí hned na první pohled velmi elegantním a štíhlým dojmem, takže spolehlivě upoutáte pozornost vašeho okolí. Více než dostatečný výkon je zajištěn skrze dvoujádrový procesor s taktovací frekvencí 1 GHz a vychutnáte si tak rychlé prohlížení webu a bezproblémový chod i velmi náročných aplikací. Těch se vám díky operačnímu systému Android 4.0 nabízí nepřeberné množství, zw kterých je velké procento zcela zdarma. Skutečně velký displej o úhlopříčce 4,7" (s rozlišením 960 x 530 pixelů) přináší požitek z dotykového ovládání, kdy se vám navíc klávesnice přizpůsobí podle toho, zda píšete jednou, nebo oběma rukama. Displej zobrazuje perfektně čistý obraz s živými barvami, s kterým si maximálně užijete přehrávání filmů a prohlížení fotografií. Nezapomnělo se ani na snadný přístup k internetu pomocí bezdrátových sítí Wi-Fi, což ve spojení s předinstalovanými aplikacemi pro sociální sítě zajišťuje neustálý kontakt s vašimi přáteli.
Integrovaný digitální fotoaparát vám za pomoci plných 5 megapixelů umožní pořizovat ty nejkvalitnější fotografie. Pokud rádi fotíte sami sebe a vadí vám, že tlačítko spouště musíte často mačkat roztřesenou rukou, můžete využít funkce Cheese Shutter, jež aktivuje spoušť na hlasový povel. Pro okamžiky, kdy pouhá fotografie nestačí, vás poté jistě potěší možnost natáčet videosekvence v rozlišení FullHD. Nechybí ani přední kamera pro čím dál oblíbenější videohovory. Skutečně užitečnou funkcí je okamžité překládání pomocí skenování (QTranslator), která je použitelná jak pro jednotlivá cizí slova, tak pro celé věty a fráze. Všechna vaše multimediální data vám budou stále k dispozici, jelikož přístroj je vybaven 8 GB vnitřní paměti, která je snadno rozšiřitelná paměťovými microSDHC kartami až na hodnotu 32 GB. LG Optimus L9 překvapuje také skvělou výdrží baterie, jež vám dovolí hovořit až 7,5 hodiny na jedno nabití.
Plusy



Mínusy




Info výrobce


LG P760 Optimus L9


Parametry a specifikace:



Podporované sítě:

GSM: 850/900/1800/1900 MHz

HSDPA: 900/2100 MHz



Operační systém:

Android 4.0 (LG Android 12.0 + 13.0)



Displej:

Typ: LCD (kapacitní)

Počet barev: 16 milionů

Úhlopříčka: 4,7palce

Rozlišení: 540 x 960 obrazových bodů



Procesor:

CPU: Dual-core 1 GHz Cortex-A9

GPU: PowerVR SGX540



Hardware:

Vnitřní: 2,3 GB

RAM: 767 MB

Slot pro paměťové katy micsoSDHC (až 32 GB)



Fotoaparát:

Rozlišení: 5 megapixelů

Autofocus

Blesk

Možnost natáčet video v 1080p

Přední fotoaparát o rozlišení 640 x 480 obrazových bodů



Další vlastnosti:

GPS

FM rádio s RDS

Multimediální přehrávač

Google Mail, Google Maps, Youtube

Aplikace pro sociální sítě (Facebook, Twitter, Google+)



Rozhraní:

3,5mm stereo audio jack

Bluetooth 3.0 + EDR

microUSB 2.0

Podpora Wi-Fi sítí

Integrovaný čip NFC



Podporované multimediální formáty:

Audio: MP3, AAC, AAC+, WAV, WMA

Video: AVI, MP4, 3GP



Baterie:

Typ: Li-Ion

Kapacita: 2150 mAh

Pohotovostní režim: Až 450 h

Doba hovoru: Až 7,5 h



Rozměry:

131,9 x 68,2 x 9,1 mm



Hmotnost:

125 g



Barevné provedení:

Černé

Recenze odborníků

LG P760 Optimus L9


Firma LG oficiálně představila další smartphone z řady Optimus L. Novinka má IPS displej s úhlopříčkou 4,7 palce a pomocí fotoaparátu s rozlišením 5 megapixelů lze překládat celé věty.



Po modelech Optimus L3, Optimus L5 a Optimus L7 připravila firma LG dosud nejlépe vybavený model z celé řady Optimus L. Novinka s označením Optimus L9 nepatří mezi nejvýkonnější smartphony, ale jeho předností by měla být cenová dostupnost. Cenu ani uvedení do prodeje však zatím výrobce nezveřejnil.

Nový smartphone od LG používá operační systém Android ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. Dvoujádrový procesor je taktován na frekvenci 1 GHz a paměť RAM má kapacitu 1 GB. Vzhledem k malé vestavěné uživatelské paměti 4 GB by měl telefon podporovat paměťové karty. Výrobce to ale v tiskové zprávě nezmiňuje.

Fotogalerie

LG Optimus L9

LG Optimus L9

LG Optimus L9

LG Optimus L9



Zobrazit fotogalerii



Displej nového LG je typu IPS a má velkou úhlopříčku 4,7 palce. Rozlišení displeje ale LG neuvádí. Hlavní fotoaparát má rozlišení 5 megapixelů, druhý VGA fotoaparát slouží pro videohovory.



Výrobce v tiskové zprávě vyzdvihuje funkci QTranslator, která pomocí OCR technologie umožňuje fotoaparátem načíst text a následně ho přeložit. Snímat lze celé věty a překládat je ze 44 do 64 jazyků.



Dalším vylepšením je nová klávesnice s funkcí My Style Keypad, která dokáže upravit rozložení kláves pro ovládání jednou či oběma rukama.



Ohledně další výbavy není tisková zpráva nijak konkrétní. Dá se ale očekávat, že novinka nebude postrádat žádné důležité funkce.

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz