Resumé

Nokia 301 Dual Sim

Poznáváš tu známou tvář?


Nokia 301 Dual Sim
2995 Kč

Volný neblokovaný

skladem

Poznámka 1

Za starý mobil vyplatíme 200-8000Kč

Poznámka 2

Přetažení kontaktů a kompletní nastavení v ceně

Dopřejte si osvědčenou kvalitu za rozumnou cenu. Tato nová Nokie ve slušivém retro-kabátu, s klasickým ovládáním a operačním systémem Nokia Series 40 vás rozhodně upoutá. Je libo červenou, modrou, černou nebo bílou Nokii? Žádný problém, telefon se vyrábí ve čtyřech barevných provedeních, takže si můžete vybrat tu, která dokonale sedne přímo k vašemu stylu. Aby byl i váš život jednodušší a snazší, je k mání hned několik pokročilých funkcí. Snadno a rychle pošlete e-mail nebo shlédnete příspěvky na sociálních sítích, poslechnete FM rádio nebo písničky uložené na paměťové kartě MicroSD. Díky verzi Dual SIM můžete navíc do telefonu umístit dvě SIM karty a snadno tak spojit dva výhodné tarify nebo pracovní a soukromé číslo. S telefonem také hravě zachytíte momentky ze života díky integrovanému fotoaparátu na zadní straně přístroje. Fotoaparát disponuje solidními 3,2 megapixely a třeba funkcí pro vytváření panoramat nebo sekvenčním snímáním. Z pěti po sobě jdoucích snímků jednoduše vyberete ten nejlepší. Své vyfotografované snímky si prohlédnete přímo na displeji telefonu s úhlopříčkou 2,4palce a rozlišením 320 x 240 obrazových bodů a 262 000 barvami. Ať už budete často fotit, volat, nebo jen budete chtít být neustále na příjmu, přijde vhod velice dlouhá doba výdrže baterie v pohotovostním režimu – až 504 hodin.

Dostupné barvy: Černá, Bílá
Plusy



Mínusy




Info výrobce


Nokia 301 Dual Sim

Poznáváš tu známou tvář?


Vylepšete své fotografie

V telefonu 301 Dual SIM najdete záplavu funkcí, díky nimž vylepšíte své fotografie tak, jako nikdy předtím. Hlasové pokyny vás krok za krokem provedou vytvořením bezvadného autoportrétu. S funkcí impozantního 100stupňového panorámatu pořídíte ještě obsáhlejší snímky. Při sekvenčním fotografování pořídí fotoaparát sérii až pěti snímků, z nichž si můžete vybrat ten nejlepší. Sdílení snímků s telefony vašich přátel je snadné díky funkci Nokia Slam. To je pěkná řádka funkcí, s nimiž si vyhrajete.



V kontaktu a v obraze

S telefonem 301 Dual SIM bude váš rušný život snazší. Usnadněte si život – synchronizujte kontakty, kalendáře a e-maily pomocí aplikace Mail for Exchange. Bleskově odesílejte e-maily v aplikacích Yahoo!, Gmail a Hotmail, které jsou připraveny k okamžitém použití. Ukažte, že nejste žádný společenský morous – aplikace pro Facebook a Twitter jsou standardní součástí výbavy. Ty nejlepší kousky internetu vybrané jen pro vás.



Nejpokročilejší technologie ve stylovém balení

Elegantní vzhled telefonu Nokia 301 Dual SIM, který je plný technologií zítřka. Díky technologii HD-voice Ready je kvalita hlasového přenosu překvapivě skvělá dokonce i v tom nejhlučnějším prostředí. Telefon je vybaven elegantním 2,4palcovým displejem, přičemž kryt je k dostání v černé, bílé, tyrkysové, žluté nebo fuchsiové barvě, takže si můžete vybrat odstín, který se hodí k vašemu stylu. S duální kartou SIM získáte vždy ten nejlepší tarif na data a hovory.



Specifikace:

konstrukce: Klasická

operační paměť: 64 MB (0,06 GB)

slot pro paměťovou kartu: Micro SD

maximální velikost paměťové karty: 32 GB

rozlišení v pixelech: 320×240

typ displeje: TFT

funkce: 3G, Dual SIM, FM Rádio, Kalendář/Budík

podporované audio formáty: AAC, MP3, WAV

podporované video formáty: AVI, H.264, MP4

integrované služby: Facebook, Twitter

rozlišení: 3,2 Mpx

podporované internetové protokoly: GPRS

typ SIM karty: SIM

konektory: Jack (3,5mm), USB micro

pohotovostní doba: 888 h (37 d)

doba hovoru: 20 h (1 200 min)

kapacita baterie: 1 200 mAh

rozměry: 50 mm x 114 mm x 12,5 mm

hmotnost: 100,5 g

Recenze odborníků

Nokia 301 Dual Sim

Poznáváš tu známou tvář?


Obrázek 1
Obrázek 2
Důvod, proč jsem si pořídil tento model byl jediný - max. udávaná pohotovost 888 h (v přepočtu 5 týdnů). Vím, že u dual SIM telefonů se výdrž měří vždy s jednou SIM, ale i tak by to bylo fantastické. Nu, realita je zcala jinde. Výdrž (se 2 SIM) je jeden týden, výjimečně 9 dnů. Upozorňuji, že bydlím ve městě, tudíž signál výborný, a nepoužívám mobilní data. Kde udělali soudruzi z Finska chybu??



Co mi nejvíce chybí:

Samozřejmě WiFi a GPS, ale to je z popisu telefonu zřejmé. Co se už ale nedozvíte, je chybějící hlasové ovládání, takže pokud máte telefon připojen k bluetooth handsfree v autě, nemůžete vytáčet jména hlasem. Velice omezující. Ani hlasový výstup není tak kvalitní jako u předchozích modelů. Dále chybí indikační dioda nepřijatých hovorů a SMS. Protože používám ještě starý model Nokia 6303 classic, který tyto fičurky má, překvapuje mě jak výrobci postupně odstraňují z telefonů všechny ty maličkosti, které dělají používání telefonu komfortnějším. Displej je na sluníčku téměř nečitelný a je velice náchylný na poškrábání. Takže nutno použít pouzdro nebo ochrannou fólii. Foťáček je podprůměrný, použitelný pouze za dobrého světla.



Co se mi líbí:

Samozřejmě parfektní tlačítková klávesnice s velkými tlačítky. Směrový kříž je horší, musíte ho mačkat nehtem od palce, zapomeňte na ovládání v rukavicích. SMS se píší pohodlně, i když T9 je téměř nepoužitelná. Kde jsou ty časy, kdy Nokie (třeba stařičká Nokia 6310i) znaly všechna slova i v češtině? Ovládání je poměrně svižné (oproti smartphonům), i když Nokia 6303 je malounko rychlejší.

Přednosti



Kvalitní tlačítková klávesnice, relativně dlouhá výdrž (9 dnů), výměna druhé SIM za chodu

Nedostatky



Displej náchylný na poškrábání, špatně čitelný na slunku, nemá WiFi ani GPS, chybí indikační dioda

Panská 96, J. Hradec

Klášterská 81, J. Hradec

www.ydd.cz

721-04 00 24

zakaznicky.servis@ydd.cz